Tesla moet 42 meer veilige auto’s voor zich dulden

De Tesla Model S gold lange tijd als de veiligste auto ter wereld. Deze werd hiertoe in 2013 uitgeroepen door de overheidsorganisatie National Highway Traffic Safety Administration. Inmiddels heeft er een nieuwe test plaatsgevonden en behaalt de auto niet langer de hoogst mogelijke score. Sterker nog, het paradepaardje van Tesla moet nu 42 andere auto’s voor zich dulden.
Chevrolet Volt en Toyota Prius Prime

Bij een botsing met een Tesla kan de bestuurder met z’n hoofd tegen het stuur komen. Het lichaam kan ondanks de gordel toch ver naar voren schieten, waardoor iemand door de airbag heen kan gaan en het stuur zorgt voor een enorme klap.

Dat is iets waar bijvoorbeeld de Chevrolet Volt en de Toyota Prius Prime geen last van hebben. Die auto’s zijn er op die manier in geslaagd om een (veel) betere score te behalen dan de Tesla Model S. Het betekent een behoorlijke domper voor het bedrijf van Elon Musk, dat er lang trots mee schermde dat het de veiligste auto ter wereld was. Op vier van de onderdelen in de test haalde Tesla met de Model S overigens nog wel de hoogst mogelijke score.

Crashtests Tesla 2017 (Bron: www.youtube.nl)

‘Acceptabele’ score bij botstest

Op het onderdeel met de dummy’s waarbij er een botsing tegen de linkervoorkant van de auto wordt geforceerd was dat echter niet het geval. De auto kwam tijdens de meest recente test niet verder dan een ‘Acceptabele’ beoordeling, waarmee de auto flink is gezakt op de ranglijst van meest veilige auto’s. Er staan 42 modellen boven de auto, die stuk voor stuk veiliger zijn.

Rijd je een Tesla Model S?
Wat vind je van de veiligheid in de auto of heb je wel eens te maken gehad met een aanrijding?