Volvo maakt oversteek van hybride naar elektrische auto

Volvo wil de strijd aangaan met Tesla en de grootste producent van elektrische auto’s worden. Volgens het concern heeft elektriciteit de toekomst. Dat is in lijn met het beleid van het kabinet in Nederland, dat alleen via een sluitende rittenregistratie die aantoont minder dan 500 privékilometers per jaar te rijden de mogelijkheid biedt om onder de bijtelling uit te komen. Elektrische auto’s uitgezonderd, want die komen standaard in aanmerking voor een lage bijtelling. Volvo vindt dat dit de toekomst heeft en belooft om in 2025 meer dan een miljoen elektrische auto’s rond te laten rijden.

Een miljoen elektrische Volvo’s in 2025

In 2015 kwam Volvo voor het eerst met een hybride auto, het ging om de XC90 van dat moment. Een jaar later, in 2016, beloofde het merk dat er in 2025 minimaal 1.000.000 elektrische Volvo’s op de weg zullen rijden. Op dit moment is er nog geen volledig elektrische auto van het merk beschikbaar, waardoor er aardig wat werk aan de winkel is.

Volvo lijkt er daarmee voor te willen zorgen dat het ook zonder een sluitende rittenregistratie mogelijk is om onder een hoge bijtelling uit te komen. De elektrische auto heeft volgens het merk de toekomst, we moeten de brandstofmotor achter ons durven laten.

Lage bijtelling op elektrische auto’s

Momenteel zijn alleen de elektrische auto’s nog interessant voor de bijtelling. Hiervoor geldt een tarief van 4% per jaar, ten opzichte van 22% per jaar voor alle andere modellen. Ook hybride-modellen komen doorgaans niet meer in aanmerking voor de lage bijtelling. Volvo wil met de elektrische auto’s uiteindelijk Tesla van de troon stoten als grootste autobouwer voor elektrische modellen.

Wat vind jij van de stap van Volvo om zich volledig op elektriciteit te willen gaan richten?