Volkswagen maakt elektrisch rijden betaalbaar met nieuwe ID

Elektrisch rijden is nog altijd een dure hobby. Zelfs kleinere modellen zoals de Zoe van Renault zijn flink aan de prijs. Volkswagen wil daar in 2019 met de ID verandering in gaan brengen. Het merk spreekt van een elektrische auto voor de prijs van een diesel.

De streefprijs moet zo’n €20.000 worden. Daarmee moet het voor iedereen mogelijk zijn om een elektrische auto te rijden. Met de pakketten ter aankleding zou het topmodel maximaal €30.000 mogen kosten. Volgens het merk krijgt de auto de buitenmaten van de Golf met de capaciteiten van een Tesla Model 3.

Elektrisch voor de prijs van een diesel

Dit maakt het mogelijk om elektrisch te rijden voor de prijs van een diesel. Dit moet het stukken aantrekkelijker maken voor een brede doelgroep om de traditionele verbrandingsmotor eindelijk vaarwel te zeggen.

Vooral de zakelijke markt maakt veel gebruik van dieselauto’s, waardoor daar veel winst te halen valt. Volkswagen wil vanaf 2019 een complete familie van ID-auto’s uit gaan brengen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een ID Cross als cross-over en een ID Buzz als modern alternatief voor de klassieke VW-bus met meer ruimte. De auto’s lijken daarmee een interessante zakelijke keuze gaan worden, vooral als de bijtelling dan nog altijd laag is.

Volkswagen ID (bron: www.netcarshow.com)

Netwerk voor snelladen

Bovendien werkt Volkswagen samen met BMW, Mercedes-Benz en Ford aan een samenwerking voor een netwerk voor snelladen. Op 400 locaties langs Europese snelwegen komen er oplaadpunten bij met een maximaal oplaadvermogen van 350 kW. Dat is het dubbele van de snellaadstations die Tesla op dit moment gebruikt.

Wat vind jij van de ontwikkeling naar elektrische auto’s? Zou je voor de prijs van een diesel liever een elektrische auto rijden dan een model met een verbrandingsmotor?