Skoda Rapid krijgt nieuwe motor en licht aangepast interieur

De Skoda Rapid is niet het meest bekende model in Nederland, maar wel degelijk een interessante zakelijke keuze. Het merk heeft besloten om de auto aan te bieden met een nieuwe motor (999cc, met turbo). Vooral in combinatie met een systeem voor de rittenregistratie is het een fijne zakelijke auto, bijvoorbeeld vanwege de praktische ruimte.

De recente facelift zorgt er samen met een licht vernieuwd interieur voor dat de auto voor veel rijders een interessante keuze kan vormen en het de komende jaren wellicht wat beter zal gaan doen.
Veel praktische ruimte

De Skoda Rapid zorgt vooral voor een grote mate aan praktische ruimte. De auto is bijvoorbeeld net wat langer dan de Volkswagen Golf, een ander model dat veel zakelijke rijders kiezen vanwege de praktische indeling en de sportieve rijprestaties. Ook de beenruimte is voor een C-segmenter heel behoorlijk. De auto kan met een beetje creativiteit zelfs binnen het B-segment geplaatst worden, waardoor de beschikbare ruimte relatief gezien nog groter is.

Het meest belangrijke cijfer voor veel zakelijke rijders die de auto ook in privé gebruiken is de bagageruimte. Die is met 415 liter groter dan die in de Volkswagen Golf, waardoor het bijvoorbeeld goed mogelijk is om ermee op vakantie te gaan.

Facelift voor de Skoda Rapid

De Skoda Rapid is niet alleen motorisch aangepast. Ook van binnen en zelfs van buiten zijn er een aantal aanpassingen gedaan. Het interieur oogt daardoor weer wat moderner en van buiten is de auto weer iets vlotter vormgegeven. Dat betekent dat de auto weer goed mee kan komen in het zakelijke verkeer.

Skoda Rapid 05

Wat vind jij van de nieuwe Skoda Rapid, ook in vergelijking tot andere beschikbare modellen?