Mitsubishi zet met nieuwe Outlander meer luxe, veilige en complete auto neer

De Mitsubishi Outlander is in Nederland sinds enige jaren een zeer populaire auto, niet in de laatste plaats vanwege de PHEV plug-in hybride. De bijtelling was laag, al zijn de regels per 1 januari 2017 helaas aangescherpt en biedt de nieuwe auto niet langer het grote fiscale voordeel. Toch verwacht Mitsubishi succesvol te kunnen zijn met de nieuwe versie, vanwege meer luxe, veiligheid en complete systemen aan boord.
Meer veiligheid in de nieuwe Outlander

Het merk heeft zich met de nieuwe Outlander heel duidelijk gericht op de veiligheid. De auto is standaard voorzien van automatisch grootlicht, een Rear Cross Traffic Alert en een waarschuwing voor verkeer in de dode hoek. Bovendien is er sprake van het Forward Collision Mitigation systeem, dat nu zowel voertuigen als voetgangers zal herkennen. Het systeem kan automatisch remmen om een aanrijding te voorkomen of de impact daarvan in ieder geval te verminderen.

Slimme connectiviteit in de auto

Verder is de nieuwe Outlander van Mitsubishi voorzien van een nieuw infotainmentsysteem, dat nieuwe mogelijkheden biedt op het gebied van connectiviteit. De auto is voorzien van Apple CarPlay en ook Android Auto komt binnenkort beschikbaar.

Verder is de auto voorzien van de Around View Monitor met 4 camera’s, waardoor het gemakkelijker wordt de relatief grote auto zonder problemen in te parkeren. De nieuwe Outlander komt er al een benzine- en diesel-versie en wordt beschikbaar vanaf €37.900. Het is daarmee ondanks het grote formaat een betaalbare auto, die ondanks het ontbreken van de fiscale voordelen voor de zakelijke markt waarschijnlijk toch een interessante keuze zal vormen.

Wat vind jij van de nieuwe Mitsubishi Outlander? Kan de auto je ondanks het ontbreken van de fiscale voordelen toch verleiden?