Ford gebruikt 3D-printers om onderdelen auto te printen

Ford 3D-printen (Bron: www.media.ford.com)

Innovatie in de auto-branche richt zich vooral op de elektrische aandrijving in plaats van de verbrandingsmotor. Tegelijkertijd maken verschillende merken steeds vaker gebruik van de 3D-printer om onderdelen voor de auto’s te printen. Bij veel merken gaat het om reserve-onderdelen, maar Ford heeft besloten om ook nieuwe auto’s er mee te gaan bouwen. Volgens het merk maakt dat veel meer mogelijk op het gebied van personalisatie van de verschillende onderdelen.
Reserve-onderdelen met de 3D-printer

Andere automerken zorgen er met de 3D-printers voor dat ze reserve-onderdelen voor de auto’s kunnen printen. Ford is echter van mening dat de techniek voor veel meer geschikt is. Het merk wil de printers gebruiken om onderdelen te printen voor auto’s die in een beperkt aantal worden geproduceerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om de racemodellen, waarvoor geen heel grote doelgroep beschikbaar is. Het merk wil bijvoorbeeld spoilers met de 3D-printer gaan maken, waardoor ze van plastic kunnen worden gemaakt en daarmee lichter zijn dan de originele exemplaren die we nu gebruiken.

Ford 3D-printen (Bron: www.media.ford.com)

Meer gepersonaliseerde auto-onderdelen mogelijk

Volgens Ford biedt dit tevens de kans om de verschillende auto-onderdelen die we produceren veel meer te personaliseren. Het is niet langer nodig om de onderdelen voor tienduizenden of honderdduizenden auto’s te maken, in plaats daarvan kan ieder zijn of haar eigen voorkeur doorgeven. Het zou een revolutie kunnen betekenen voor de manier waarop auto’s gemaakt worden. De techniek zal zich met name met betrekking tot de duurzaamheid en kwaliteit nog wel moeten bewijzen.
Wat vind jij van het idee van Ford?
Zou jij een persoonlijk auto-onderdeel met een 3D-printer willen laten maken om de auto een persoonlijk tintje mee te kunnen geven of een unieke aanpassing door te laten voeren?