Vettel dichtbij een schorsing door gevaarlijk rijden in Bakoe

Het was afgelopen weekend een bizarre race in Bakoe, in Azerbeidzjan. De safety-car moest er meerdere keren aan te pas komen en de race werd door middel van een code rood zelfs een tijdje stilgelegd.

Daniel Ricciardo van Red Bull Racing wist daar het best van te profiteren en kwam als winnaar over de streep. Ook Lance Stroll deed goede zaken. Het lukte hem om de 3e plaats veilig te stellen, nadat hij net voor de streep nog voorbij was gereden door Bottas die aan het begin van de race nog op een ronde achterstand kwam te staan.

Opzettelijke aanrijding tegen Hamilton

Sebastian Vettel kwam tot de vierde plaats, maar moet vrezen voor de gevolgen van zeer onsportief rijgedrag. Na een safety-car situatie trapte Hamilton hard op de rem. Dat had Vettel niet verwacht, waardoor hij tegen de Mercedes voor hem aan reed. Hij reageerde woest door naast Hamilton te gaan rijden en opzettelijk met de banden tegen elkaar aan te sturen.

Die bewuste aanrijding is de FIA in het verkeerde keelgat geschoten. Hamilton beoordeelde het gedrag van Vettel als schandalig en daar lijkt de FIA het mee eens. Hij kreeg al een straf van 10 seconden tijdens de race en 3 strafpunten voor zijn licentie. Hij komt daarmee op 9 strafpunten. Bij 12 stuks moet de coureur een race missen.
Verstappen opnieuw met technische problemen

Max Verstappen kon tot zijn grote teleurstelling helaas geen rol van betekenis spelen. Hij ging ondanks zijn 5e plaats in de kwalificatie goed van start en kwam een plek naar voren. Na 12 ronden kreeg hij opnieuw technische problemen, waardoor hij de race moest staken.

Wat vind jij van de technische problemen bij Max. Moet hij volgend seizoen zo snel mogelijk op zoek naar een ander team?