Verstappen baalt van huidig Formule 1-seizoen bij Red Bull

Max Verstappen is zwaar teleurgesteld in het huidige Formule 1-seizoen, niet in de laatste plaats vanwege zijn motorpech tijdens de Grand Prix van Canada. Hij had een geweldige start, maar kreeg problemen met zijn auto en moest de race staken.

Dat betekent geen punten voor Verstappen, die eerder dit seizoen ook al een paar keer met problemen te maken kreeg. Het seizoen wil wat dat betreft nog niet echt goed op gang komen, terwijl we al een aantal races onderweg zijn. Het is bovendien de vraag of Red Bull de betrouwbaarheid van de Renault-motor en de rest van de auto op tijd voor elkaar krijgt.
Uitstekende start in Canada

De start was ondanks de latere problemen uitstekend. Max schoof meteen een paar plaatsen op en kwam als tweede, achter Lewis Hamilton, te rijden. Na zijn start vanaf de vijfde positie betekent dat dus meteen drie plaatsen winst. Bovendien leek hij wat uit te lopen bij Bottas, die meteen achter hem reed. Hij gaf zelf aan dat er in ieder geval een podium in had gezeten. Het is daarom extra zuur dat hij na circa tien ronden te maken kreeg met technische problemen.

Interview met Max, over GP Canada

Lewis Hamilton herstelt zich na Monaco

De winst in de Grand Prix ging naar Lewis Hamilton, die zich daarmee wist te revancheren ten opzichte van zijn zeer matige optreden in Monaco. Hij kwam er daar totaal niet aan te pas, terwijl hij normaal gesproken vooraan mee zou moeten kunnen doen. Hij vertrok in Canada vanaf pole-position en is geen moment in de problemen geweest, mede omdat Vettel van Ferrari meerdere keren een pitstop moest maken.

Wat denk je van de rest van het seizoen. Krijgen ze het bij Max en Red Bull nog op tijd op de rit om een rol van betekenis te kunnen spelen?