Silverstone in het nieuws: boost voor Red Bull en wellicht voor het laatst

Silverstone beheerst de afgelopen dagen het nieuws over de Formule 1. Dat heeft met twee verschillende dingen te maken. Ten eerste lijkt het erop dat Red Bull daar de beschikking krijgt over een nieuwe soort brandstof. Die moet ervoor gaan zorgen dat er meer vermogen beschikbaar is.

Tegelijkertijd lijkt het erop dat Silverstone voor het laatst op de Formule 1-kalender staat. Het lijkt niet ondenkbaar dat het circuit volgend jaar niet meer van de partij is, waardoor bijvoorbeeld Max Verstappen de kans heeft om er geschiedenis te schrijven.
Meer snelheid dankzij een brandstofboost voor Red Bull Racing

Motorleverancier Renault van Red Bull Racing heeft eerder laten weten dit jaar geen grote upgrade van de motor meer uit te brengen. Dat is een teleurstelling voor het team en de fans. Gelukkig is daar ExxonMobile. Het is de brandstofleverancier van het raceteam. Een brandstofupdate zou ervoor moeten zorgen dat er toch meer vermogen beschikbaar komt.

Op die manier is er wel degelijk meer snelheid beschikbaar voor de bolides. Dit zou ze nog dichter in de buurt moeten brengen bij Mercedes en Ferrari, waardoor het wel eens een spannende race kan worden.

Update beschikbaar in Silverstone: de laatste keer

Tegelijkertijd lijkt het erop dat Silverstone wellicht voor het laatst op de kalender staat. Het bedrijf heeft aangegeven niet te spreken te zijn over de zeer hoge bedragen die er worden berekend om de race te mogen organiseren. Dat kan betekenen dat de Formule 1 er volgend jaar in ieder geval niet aanwezig zal zijn. Of de race daarna weer terug komt valt bovendien ook nog maar te bezien.

Wat verwacht jij van de race eerst op de Red Bull Ring in Oostenrijk en daarna op Silverstone? Zal Red Bull erin slagen om het gat te dichten en krijgt Max een kans?