Categorieën
Sport

Red Bull, Toro Rosso en Haas gebruiken ook een haaienvin op de nieuwe Formule 1-bolide

Veel teams hebben de nieuwe Formule 1-auto voor het komende seizoen gepresenteerd. Ook Red Bull, Toro Rosse en Haas hebben het doek inmiddels van de auto getrokken. Hierdoor weten we dat ook deze teams gebruik zullen maken van de nieuwe haaienvin vanaf het eind van de cockpit naar de achtervleugel.

Veel teams hebben de nieuwe Formule 1-auto voor het komende seizoen gepresenteerd. Ook Red Bull, Toro Rosso en Haas hebben het doek inmiddels van de auto getrokken. Hierdoor weten we dat ook deze teams gebruik zullen maken van de nieuwe haaienvin vanaf het eind van de cockpit naar de achtervleugel. Die toevoeging moet ervoor zorgen dat de luchtstroom beter gereguleerd wordt, waardoor de auto minder weerstand creëert en er hogere snelheden bereikt kunnen worden.
Haaienvin vanaf de achterkant van de cockpit

De haaienvin op de auto zit boven de motor en moet er met een betere luchtstroom voor zorgen dat er op hogere snelheden toch een stabiele wegligging overblijft. Mercedes en Ferrari zijn zelfs nog een stap verder gegaan door hier nog een T-Wing op te monteren. Opvallend genoeg heeft Red Bull daar niet voor gekozen. Het wordt wat dat betreft interessant om de komende races te gaan zien of dit een verschil kan gaan maken. Red Bull is er van overtuigd dat alleen de haaienvin vanaf de achterkant van de cockpit voldoende is om de luchtstroom de juiste vorm te kunnen geven.

Agressieve uitstraling van de Formule 1-auto

“De wagen ziet er zeer agressief uit”, zei Max Verstappen over de auto. Hij lijkt er zeer over te spreken en heeft in ieder geval het idee dat hij het met de auto weer behoorlijk sneller kan gaan doen op de circuits. Of hij er ook met de bredere auto’s opnieuw in zal slagen om veel in te halen valt nog te bezien, want volgens de eerste berichten wordt dit een stuk moeilijker.

Wat denk jij van de nieuwe auto van Red Bull met de haaienvin?
Is het voldoende om Mercedes en Ferrari dit jaar te verslaan?

Door AutoZaken Redactie

De AutoZaken Redactie is een team wat samenwerkt om gezamenlijk de artikelen op AutoZaken te blijven publiceren. Heb je een leuk idee, nieuwsitem of weetje, waarvan jij vindt dat wij erover moeten schrijven, laat het ons weten door te reageren op nieuwsitems en geef je mening!