Categorieën
Sport

Mark Webber ziet Verstappen Ricciardo nog niet verslaan

Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat binnenkort weer beginnen, waardoor de eerste analisten hun voorspellingen beginnen te doen. Australiër en ex-coureur Mark Webber ziet zijn landgenoot Daniel Ricciardo komend seizoen Max Verstappen nog wel achter zich houden.

Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat binnenkort weer beginnen, waardoor de eerste analisten hun voorspellingen beginnen te doen. Australiër en ex-coureur Mark Webber ziet zijn landgenoot Daniel Ricciardo komend seizoen Max Verstappen nog wel achter zich houden. “Toch zal het spannend worden tussen deze twee.” Hij verwacht dat de marge klein zal zijn, maar dat Verstappen er uiteindelijk niet in zal slagen om al boven Daniel te eindigen in het kampioenschap.

“Ricciardo heeft meer rust in zich”

Webber geeft verder onder andere aan dat hij denkt dat Ricciardo meer rust in zich heeft, waardoor hij het gemiddeld genomen iets beter zal doen. Verstappen is een stuk agressiever, waardoor hij het risico loopt om fouten te maken.
Ricciardo heeft van de beiden de meeste ervaring, waardoor Webber denkt dat hij het gevecht uiteindelijk zal winnen. In Nederland denken we daar uiteraard heel anders over. Analisten hebben hier juist het idee dat Verstappen er klaar voor is om een seizoen lang te laten zien waar hij toe in staat is. De verwachtingen zijn hooggespannen, vooral omdat de nieuwe regels er zelfs voor kunnen zorgen dat Red Bull het Mercedes wellicht weer moeilijk kan gaan maken.

Nieuwe regels en nieuwe auto’s voor het komende seizoen

Vanaf dit seizoen is er sprake van een aantal nieuwe regels binnen de Formule 1. Dit zorgt er onder andere voor dat de auto’s er wat anders uit gaan zien. Uiteraard moeten we afwachten of Verstappen daar voordeel of juist nadeel van zal hebben. Hij staat tot nu toe echter bekend als iemand die één is met zijn materiaal, waardoor hij daar goed mee om zou moeten kunnen gaan.

Wat denk jij, krijgt Mark Webber gelijk en zal het Max Verstappen inderdaad niet lukken om Ricciardo uiteindelijk voor te blijven dit seizoen?

Door AutoZaken Redactie

De AutoZaken Redactie is een team wat samenwerkt om gezamenlijk de artikelen op AutoZaken te blijven publiceren. Heb je een leuk idee, nieuwsitem of weetje, waarvan jij vindt dat wij erover moeten schrijven, laat het ons weten door te reageren op nieuwsitems en geef je mening!

Geef een reactie