Long Beach en Zandvoort onderzoeken mogelijkheden Formule 1

In Nederland kijkt Zandvoort al enige tijd naar de mogelijkheid om een Formule 1-race te organiseren, wellicht in 2018 of 2019. Het circuit is echter niet de enige die de mogelijkheden bekijkt om zich aan te sluiten bij de rest van de kalender. Ook Long Beach in Amerika heeft interesse.

Er is een onderzoek gestart naar de haalbaarheid, bijvoorbeeld aan de hand van de te verwachten opbrengst ten opzichte van de IndyCar races die er al plaatsvinden. Wat dat betreft lijkt Long Beach al een stap verder te zijn dan Zandvoort, waar op dit moment nog geen grote races gereden worden.

IndyCar races in Long Beach

De IndyCar races in Long Beach zijn een groot succes. Bovendien stond het circuit al vaker op de kalender voor de Formule 1, waardoor er wat ervaringen met die races zijn. Het komende onderzoek moet duidelijk gaan maken of het interessant is om weer races te gaan organiseren, waarmee het circuit kan deelnemen aan de kalender die mogelijk wat meer wijzigingen kan gaan krijgen ten opzichte van de huidige races.
Onderzoek naar mogelijkheden vanaf 2019

Dat neemt niet weg dat Long Beach al sinds 1984 de IndyCar races organiseert. De lange traditie daarmee heeft goede resultaten opgeleverd. Toch is het stadsbestuur ermee akkoord gegaan om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden voor de Formule 1. Er is $150.000 vrijgemaakt om te onderzoeken of het de moeite waard is om over te stappen naar die races. Het contract met de IndyCar races loopt in ieder geval in 2018 af. Mogelijk dat er vanaf 2019 dus weer Formule 1 races in Long Beach plaats gaan vinden dat ook Max daar z’n rondjes kan gaan maken.

Welk circuit hoop jij dat weer Formule 1 races gaat organiseren?