Categorieën
Sport

Liberty Media werkt aan plannen voor meer Formule 1 races in het seizoen

Liberty Media heeft de Formule 1 overgenomen van Bernie Ecclestone en lijkt meteen z’n stempel te willen drukken. Het bedrijf heeft bij monde van Ross Brawn laten weten dat het mogelijkheden ziet om het aantal races per jaar uit te breiden.

Liberty Media heeft de Formule 1 overgenomen van Bernie Ecclestone en lijkt meteen z’n stempel te willen drukken. Het bedrijf heeft bij monde van Ross Brawn laten weten dat het mogelijkheden ziet om het aantal races per jaar uit te breiden. De teambazen spreken van een te hoge belasting, maar het bedrijf kijkt naar NASCAR en wil mogelijk wijzigingen gaan doorvoeren.
Een race per twee weken

Volgens Brawn is het uiteraard van belang om niet zomaar races toe te voegen om het toevoegen. Hij wil goed letten op de kwaliteit van de races en op spannende locaties zorgen voor nieuwe grand prix-weekenden. Bovendien geeft hij aan dat hij voorstander is van de huidige opzet, waarin er gemiddeld elke 2 weken een race plaatsvindt.

Aan de andere kant vindt hij dat er een paar races bij zouden kunnen komen. De teambazen zijn het daartoe nu toe niet mee eens, zij willen bijvoorbeeld niet toe naar een aantal van 25 races per jaar. Brawn en Liberty Media zien op dat gebied echter wel mogelijkheden, door de teams beter te organiseren.

Opzet zoals bij NASCAR

Het bedrijf kijkt daarvoor onder andere naar NASCAR. Er is daar sprake van twee sets van pitcrews en engineers, waardoor er meer lucht ontstaat en het mogelijk wordt om meer races te organiseren. Liberty Media lijkt tegemoet te willen komen aan de wensen van de teambazen om de druk niet verder op te laten lopen, maar zoekt aan de andere kant naar creatieve mogelijkheden. Ook voor de coureurs zou dit volgens hen een voordeel vormen, omdat die dan geen testdagen meer nodig hebben.

Wat vind jij ervan als er meer races zouden worden gereden?
Een goede verbetering of zijn het er op dit moment al voldoende?

Door AutoZaken Redactie

De AutoZaken Redactie is een team wat samenwerkt om gezamenlijk de artikelen op AutoZaken te blijven publiceren. Heb je een leuk idee, nieuwsitem of weetje, waarvan jij vindt dat wij erover moeten schrijven, laat het ons weten door te reageren op nieuwsitems en geef je mening!

Geef een reactie