Categorieën
Sport

Jan Lammers voorspelt titanenstrijd bij Red Bull

Tijdens de testfase op het circuit van Barcelona lijken met name de topteams nog niet het achterste van hun tong te hebben laten zien, waardoor we nog even moeten afwachten hoe Red Bull zich zal verhouden tot Ferrari en Mercedes.

Tijdens de testfase op het circuit van Barcelona lijken met name de topteams nog niet het achterste van hun tong te hebben laten zien, waardoor we nog even moeten afwachten hoe Red Bull zich zal verhouden tot Ferrari en Mercedes.

Volgens analist en oud-coureur Jan Lammers lijkt er erop dat de drie teams het onderling weer zullen gaan uitmaken. Bovendien verwacht hij een titanenstrijd binnen Red Bull, omdat Verstappen en Ricciardo het tegen elkaar zullen moeten gaan opnemen.

Drie topteams in het nieuwe seizoen

Lammers geeft bij de NOS toe dat het nog lastig is om iets te zeggen over de kracht van Red Bull ten opzichte van Mercedes en Ferrari. De Italiaanse renstal maakte een zeer goede indruk tijdens de testdagen, waarvan zelfs Mercedes onder de indruk zegt te zijn. Ondertussen lijkt het erop dat met name Red Bull de kaarten strak tegen de borst heeft gehouden, waardoor er tijdens de eerste race in Melbourne zomaar een konijn uit de hoge hoed kan komen.

Circuit Melbourne (bron: www.youtube.nl)

Strijd tussen Verstappen en Ricciardo

Meer duidelijkheid hebben we over de samenstelling van de teams en de strijd die daar zal gaan plaatsvinden. Bij Mercedes lijkt het erop dat Hamilton nog weinig te dulden zal hebben van Bottas en bij Ferrari wordt Vettel hoger ingeschat dan Raikkonen. Bij Red Bull zou er wel eens een titanenstrijd kunnen gaan ontstaan tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Volgens Lammers is die laatstgenoemde tot nu toe de eerste coureur van het team, maar zou daar dit seizoen wel eens verandering in kunnen komen. Verstappen zit er dicht tegenaan, waardoor de twee elkaar naar grote hoogte zouden kunnen stuwen.
Wat denk jij van het komende seizoen?

Kan Red Bull voor het wereldkampioenschap gaan en wordt het dan Max of Daniel die er met de prijzen vandoor zal gaan?

Door AutoZaken Redactie

De AutoZaken Redactie is een team wat samenwerkt om gezamenlijk de artikelen op AutoZaken te blijven publiceren. Heb je een leuk idee, nieuwsitem of weetje, waarvan jij vindt dat wij erover moeten schrijven, laat het ons weten door te reageren op nieuwsitems en geef je mening!