Categorieën
Sport

Hamilton houdt auto-data dit seizoen voor zichzelf

Lewis Hamilton is meervoudig wereldkampioen in de Formule 1 en lijkt er alles aan te willen doen daar dit seizoen een nieuwe titel aan toe te voegen. Hij heeft er met Valtteri Bottas een nieuwe college bijgekregen in het team van Mercedes, maar is niet van plan om het hem gemakkelijker te maken dan nodig.

Lewis Hamilton is meervoudig wereldkampioen in de Formule 1 en lijkt er alles aan te willen doen daar dit seizoen een nieuwe titel aan toe te voegen. Hij heeft er met Valtteri Bottas een nieuwe college bijgekregen in het team van Mercedes, maar is niet van plan om het hem gemakkelijker te maken dan nodig. De coureurs verzamelen samen met het team van engineers veel belangrijke data tijdens de vrije trainingen en kwalificaties. Die data wil hij niet met zijn teamgenoot delen, die moet zelf op zoek gaan naar de ideale punten om in te remmen en zoveel mogelijk tractie te genereren.
Alleen de engineers krijgen nog toegang

Als het aan Hamilton ligt delen zijn engineers onderling de informatie die hij samen met hen verzamelt, maar krijgt zijn teamgenoot daar geen toegang toe. Bottas heeft een eigen team van engineers en zou samen met hen op zoek moeten gaan naar de belangrijke data. Hamilton heeft bovendien aangegeven geen behoefte te hebben aan de data van Bottas.

Ik heb het team gezegd dat ik zijn data niet wil zien.
Als hij top presteert,
dan moet ik dat niet kunnen analyseren op de computer.

Zelf de baan ontdekken tijdens het weekend

Hamilton vindt het van belang om tijdens het race-weekend met zijn auto zelf op zoek te gaan naar de hobbeltjes in het asfalt, de plekken met veel grip en de ideale punten om in te remmen. Hij wil niet zomaar kijken naar zijn collega en op basis daarvan de strategie aanpassen. Dit betekent andersom dat ook hij de mogelijkheid heeft om de belangrijke data over het circuit voor zich te houden.

Wat vind jij van de keuze van Hamilton?

Vormt het wellicht de basis voor een opnieuw ijskoude relatie tussen de beide coureurs van Mercedes?

Door AutoZaken Redactie

De AutoZaken Redactie is een team wat samenwerkt om gezamenlijk de artikelen op AutoZaken te blijven publiceren. Heb je een leuk idee, nieuwsitem of weetje, waarvan jij vindt dat wij erover moeten schrijven, laat het ons weten door te reageren op nieuwsitems en geef je mening!