Grand Prix van Spanje: zinderende spanning zonder Max

De Grand Prix van Spanje heeft gezorgd voor een waar spektakel binnen de Formule 1. Max Verstappen en Kimi Raikkonen wisten de eerste bocht niet te overleven na een (niet te voorkomen) tik van Bottas, maar het waren vooral Hamilton en Vettel die er daarna voor zorgden dat er een geweldige race ontstond.

Ondertussen probeerde ook Carlos Sainz voor een mooi stukje racen te zorgen, bijvoorbeeld door Kevin Magnussen op allerlei manieren voorbij te gaan. Hij probeerde het op het circuit zelf, in de pitstraat en zelfs via het gras naast de strook om weer terug het circuit op te komen. Zonder succes en, dankzij coulante raceleiding, ook zonder waarschuwing.

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel strijden

Het waren Lewis Hamilton en Sebastian Vettel die er samen een geweldige strijd van maakten voor de overwinning van de race. Het was Vettel die er als eerste vandoor ging, met duidelijk een hogere wedstrijdpace dan Hamilton. We hoorden een hijgende Hamilton over de boordradio die duidelijk alles op alles moest zetten om de Ferrari bij te houden.

Door slim eerder op de Medium-compound te gaan rijden wist Hamilton wat reserve op te bouwen richting Vettel, die nog naar die langzamere banden moest wisselen om aan het bandenreglement te voldoen. Hamilton wist Vettel op die manier voor te komen en ook voor te blijven, waardoor hij deze Grand Prix op zijn naam schreef.
Max en Kimi er in de eerste bocht af

Max Verstappen en Kimi Raikkonen wisten helaas niet verder te komen dan de eerste bocht. Ze kwamen na het uitkomen van het rechte stuk naast elkaar te zitten, maar moesten de bocht bovendien delen met Bottas in zijn Mercedes. Die had, naar eigen zeggen, last van wat onderstuur en gleed daardoor tegen de Ferrari aan, die vervolgens Max van de baan tikte. De Ferrari en Red Bull braken op de drempels buiten de baan hun wielophanging af, waardoor ze niet verder konden.

Wat vond jij van de Grand Prix van Spanje en de botsing met Max?