Ferrari wint in Monaco waar Verstappen enorm baalt

“What a *** *** disaster”, was wat we hoorden van de anders altijd zo koele Max Verstappen. Hij zat vanaf de eerste ronde achter de Mercedes van Bottas en kwam er met geen mogelijkheid voorbij. Het team riep hem als eerste naar binnen voor een pitstop, waarna Bottas de volgende ronde meteen hetzelfde deed. Max kwam er daadoor alsnog niet voorbij. Ondertussen profiteerde zijn teamgenoot Ricciardo. Die had er steeds achter gezet, maar had nu vrij baan om een paar rondjes op topsnelheid te rijden.

Ik ben enorm teleurgesteld.
Het enige positieve is dat we punten hebben gepakt

Winst voor Sebastian Vettel

Lange tijd was het Kimi Raikkonen die de race aanvoerde, hij had zich op pole-position gekwalificeerd en gaf die positie tijdens de race niet zomaar weg. Vettel gebruikte dezelfde tactiek als Ricciardo door langer te wachten met de pitstop, waardoor ook hij zijn teamgenoot voorbij kon gaan.

Race highlights GP Monaco (bron: www.youtube.nl)

Vettel wist de leiding te pakken en reed tot 9 seconden weg bij zijn teamgenoot met precies hetzelfde materiaal. Na een safety-car vanwege een botsing tussen Button en Wehrlein kwam het hele veld weer dicht bij elkaar te rijden, maar Vettel had opnieuw weinig moeite om weg te rijden bij de andere Ferrari.
Hamilton had een off-day

Hamilton moest als 13e van start. Hij had zich als 14e gekwalificeerd, maar mocht dankzij een grid-straf van Button een plekje opschuiven. Hij wist een paar andere coureurs in te halen, onder andere Vandoorne op de eerste 100 meter. Hij kwam echter niet verder dan de 7e plaats, waar hij na zijn laatste pitstop terecht kwam. Het was een plaats achter Carlos Sainz van Toro Rosso, die daarmee een geweldig weekend beleefde. Monaco bracht op die manier het spektakel waar het circuit om bekend staat, al duurder het tot laat in de race voordat dit tot ontbranding kwam.

Wat vond jij van de race in Monaco en wat verwacht je van Max Verstappen en zijn RB13 op het circuit in Montreal in Canada?