Categorieën
Sport

F1-coureur Esteban Gutierrez gokt op auto van topteam om te testen

Esteban Gutierrez heeft een lastig seizoen in de Formule 1 achter de rug en heeft bovendien nog geen zekerheid over de komende editie van de koningsklasse binnen de autosport. Bij zijn huidige team Haas F1 is hij inmiddels ontslagen.

Esteban Gutierrez heeft een lastig seizoen in de Formule 1 achter de rug en heeft bovendien nog geen zekerheid over de komende editie van de koningsklasse binnen de autosport. Bij zijn huidige team Haas F1 is hij inmiddels ontslagen. Naar eigen zeggen heeft hij bij verschillende teams de mogelijkheid om als testcoureur aan de slag te gaan. Dat was hij in 2015 ook al bij Scuderia Ferrari, nadat hij werd ontslagen bij Sauber.
Geen punten voor Haas F1 in 2016

Gutierrez had het afgelopen jaar moeilijk in de auto van Haas F1. Hij slaagde er helaas niet in om punten voor het team te bereiken. Het team debuteerde in de hoogste klasse van de autosport, maar had erop gerekend af en toe toch een paar punten te kunnen sprokkelen. Zijn teamgenoot Romain Grosjean slaagde daar namelijk wel in, hij wist 13 punten te verzamelen.

Inmiddels heeft Haas F1 Kevin Magnussen aangetrokken om de plaats van Gutierrez in de auto over te nemen, waardoor hij op zoek zal moeten naar een andere functie. Het is in ieder geval duidelijk dat Gutierrez gaat deelnemen aan een aantal races binnen de Formule E, maar het lijkt erop dat hij ook de F1 auto nog niet helemaal los wil laten.

Meerdere opties als testcoureur

Naar eigen zeggen heeft hij meerdere opties om als testcoureur aan de slag te gaan voor één van de teams. Hij heeft een goede relatie ontwikkeld met veel mensen, waardoor er nog meerdere deuren open zouden staan. Hij richt zich specifiek op een van de topteams, zodat hij toch op het hoogste niveau actief kan blijven.

In welke auto van de Formule 1 zou jij Gutierrez als testcoureur wel terug willen zien en wat verwacht je van Magnussen als zijn vervanger bij Haas F1?

Door AutoZaken Redactie

De AutoZaken Redactie is een team wat samenwerkt om gezamenlijk de artikelen op AutoZaken te blijven publiceren. Heb je een leuk idee, nieuwsitem of weetje, waarvan jij vindt dat wij erover moeten schrijven, laat het ons weten door te reageren op nieuwsitems en geef je mening!

Geef een reactie