Vliegende auto zal Olympische Spelen 2020 openen

De elektrische auto wordt steeds beter omarmd en lijkt daarmee de traditionele auto eindelijk te gaan vervangen, waardoor we minder gebruik zullen maken van fossiele brandstoffen. Onder andere Toyota is echter alweer bezig met een heel nieuwe stap. De kleinste stadsauto’s moeten in de toekomst ook kunnen gaan vliegen. En die toekomst is minder ver weg dan we denken, want de vliegende auto moet de Olympische Spelen van 2020 gaan openen. Het moet een enorme eye-catcher gaan worden, waar de bedrijven nu al mee bezig zijn om alles technisch voor elkaar te krijgen.

Kleinst rijdende elektrische auto

Het gaat om de SkyDrive, waar verschillende bedrijven aan samenwerken. Er zijn vooral techneuten bij betrokken, net als ruim 30 designers die er samen voor moeten zorgen dat er een totaal nieuw voertuig zal ontstaan.

De auto zou zich nu pas in het beginstadium van de ontwikkeling vinden, waardoor zowel de designers als engineers zich voor een op het eerste gezicht haast onmogelijke opgave hebben gesteld. Tijdens de Olympische Spelen van Tokio moet de auto beschikbaar zijn, en vliegen.

Investering door Toyota

Onder andere Toyota steekt met bijna $400.000 veel geld in de ontwikkeling van de auto, al is er daarnaast sprake van een aantal andere bedrijven die bijdragen. Met het prototype moet het tijdens de Spelen duidelijk worden hoe de toekomst van de auto eruit gaat zien. Uiteraard is het een kleine elektrische stadsauto, maar door die te laten vliegen hebben we bovendien veel minder last van files. Na de Olympische Spelen van 2020 moet de auto vervolgens in 2025 klaar zijn voor productie en beschikbaar komen voor het grote publiek.

Wat denk jij van een vliegende elektrische auto en het plan van de initiatiefnemers om die al in 2020 te gebruiken voor de Olympische Spelen?