Tolbadge: dankzij slimme kilometerregistratie overal doorrijden

Het is een frustratie van veel Nederlanders die in Frankrijk op vakantie gaan: wachten voor de diverse tolpoortjes. Het inrijden lukt vaak nog wel, maar het uitrijden kost veel tijd en kan zomaar een paar uur vertraging opleveren. Met de ANWB Tolbadge is dat gelukkig verleden tijd.

Het is een badge die op de voorruit achter de achteruitkijkspiegel kan worden aangebracht, die zorgt voor de automatische kilometerregistratie. De tolpoortjes krijgen een signaal van de badge, die er daarmee voor zorgt dat de slagboom open gaat en het mogelijk is om via de abonnementsbanen te rijden waarop ook de Fransen al het vakantieverkeer voorbij razen.
Automatische kilometerregistratie door de tolpoortjes

De badge zorgt samen met de tolpoortjes voor een automatische kilometerregistratie. De badge geeft het door wanneer de auto door een poortje rijdt om de tolweg op te gaan en geeft het ook weer door als de tolweg verlaten wordt. De ANWB zorgt er daarmee voor dat de tolbadge veel frustratie en ergernis kan voorkomen. Het is niet meer nodig om lang te wachten in de rij om de tol te betalen.

Met een tolbadge door de tolpoorten (bron: www.youtube.nl)
Direct doorrijden bij alle tolpoorten in heel Frankrijk

De automatische kilometerregistratie door de tolbadge van de ANWB zorgt er voor een eenmalige aanschafprijs, een vast bedrag per maand waarin de badge gebruikt wordt en de toltarieven voor dat het mogelijk is om in heel Frankrijk vlot door te rijden. Het geeft goed aan hoe de moderne systemen het een stuk gemakkelijker kunnen maken, waardoor de vakantie stukken eerder kan beginnen.

Gebruik jij de Tolbadge al?

Wat vind je van deze badge om eenvoudig door te rijden dankzij de automatische kilometerregistratie in Frankrijk?

Relevante zoekwoorden:  anwb tolbadge, tolbadge anwb, tolbadge, tolbadge houder verwijderen, tolbadge vervangen