Huurauto op vakantie: 3 tips om onverwachte kosten te voorkomen

De vakantieperiode staat weer voor de deur en dat betekent dat de autoverhuurbedrijven de beste tijd van het jaar tegemoet gaan. De bedrijven staan er helaas om bekend dat ze soms een uitstekend oog hebben voor details die de huurder geld kosten, terwijl ze aan de andere kant niet zo nauw kijken op een reservering voor een specifiek model. Zorg er met de volgende 3 tips voor een huurauto op vakantie voor dat die niet onverwacht duur uitvalt.

Vol mee en zelf weer aftanken

Probeer de huurauto altijd met een volle tank mee te krijgen. Dat is prettig omdat je niet meteen hoeft te tanken, maar vooral omdat het dan ook mogelijk is de auto weer vol af te leveren. Afgetankt naar afgetankt is het meest gemakkelijk meten. Sommige bedrijven accepteren het om de auto leeg in te leveren, maar tanken ‘m dan (op jouw kosten) vol. En dat doen ze niet bij de meest voordelige pomp.

Kijk goed naar het moment van afhalen (en inleveren)

Haal je een huurauto om 13:35u op? Zorg er dan voor dat je die ook weer voor die tijd inlevert op de laatste dag van de vakantie. Inleveren om 14:45u kan zomaar een volledige dag huur kosten. Soms is het dus de moeite waard om de auto net wat later op te halen of juist eerder in te leveren, om nog een ontspannen dag door de stad te wandelen. Let goed op de afhaal- en inlevermomenten.

Houd een eenvoudige rittenregistratie bij

Voorkom eenvoudig discussies over de kilometerstanden. Maak een foto bij vertrek en doe dat ook weer bij inleveren. Op die manier houd je zelf eenvoudig een rittenregistratie bij, waarmee je kunt aantonen hoeveel kilometer je tijdens de huurperiode hebt gereden en daar geen onduidelijkheid over ontstaat.