Autobedrijven hebben recordaantal garagebeurten achter de rug

De autobedrijven hebben een goed jaar achter de rug, nadat het de jaren daarvoor behoorlijk aanpoten was. In totaal hebben 7,2 miljoen auto’s de werkplaats bezocht, waarmee er sprake was van een recordjaar. In de jaren daarvoor is er circa 1 miljard euro omzet ingeleverd, waardoor het tijd werd dat er weer betere tijden aanbraken voor de autobranche. In hoeveel gevallen het ging om reparaties, de APK of het inbouwen van bijvoorbeeld rittenregistratie is niet bekend.

Herstel na inleveren van 1 miljard aan omzet

In de jaren 2010 tot en met 2014 hebben de autobedrijven samen 1 miljard euro aan omzet ingeleverd. Dat betekent dat het voor veel bedrijven lastig is geweest om het hoofd boven water te houden. Het is mede daarom prettig dat het afgelopen jaar een stuk beter is geweest. Volgens BOVAG hebben er ruim 15,6 miljoen onderhoudsmomenten plaatsgevonden aan auto’s. Dat is 11% meer dan het jaar ervoor. Het lijkt erop dat veel berijders het onderhoud even hebben uitgesteld en er nu het weer wat beter gaat voor hebben gekozen die periode in te halen.

7,2 miljoen personenauto’s naar de werkplaats

Het gaat in totaal om 7,2 miljoen personenauto’s die een bezoek aan de werkplaats hebben gebracht. Dat is 90% van het totale wagenpark. Het percentage auto’s dat een bezoek bracht aan de garagebedrijven lag sinds 2009 niet zo hoog, waardoor er sprake is van een recordjaar. Het dieptepunt lag in 2011, toen minder dan 80% van de auto’s de werkplaats bezocht. Het gaat om reparaties en de APK, net als in het inbouwen van rittenregistratie of andere extra’s in en op te auto.

Wanneer ging jij met je auto het laatst naar de werkplaats en wat was daar op dat moment de reden voor?