4 tips om de auto zomerklaar te maken

De zomer staat weer voor de deur, waardoor het van belang is om de auto zomerklaar te gaan maken. Op die manier is de auto klaar voor de zomervakantie of voor andere ritten in de zomerperiode. We zetten de belangrijkste onderdelen van de zomercheck op een rij.

Controle van de vloeistoffen

Een zomerklare auto heeft weer verse vloeistoffen, waarbij het uiteraard gaat om de koelvloeistof. Die dient voldoende aanwezig te zijn en bovendien van goede kwaliteit te zijn. Let daarnaast goed op bijvoorbeeld de remvloeistof en de ruitenvloeistof. De verschillende vloeistoffen zorgen ervoor dat de auto er klaar voor is om in de zomer op pad te gaan.

De airco nakijken

Met name in het buitenland kan de temperatuur tijdens de zomermaanden flink oplopen, het is dan prettig om gebruik te kunnen maken van de airco. Dat betekent dat het tijdens de zomercheck verstandig is om de airco goed na te (laten) kijken.

Tip: door de airco regelmatig na te (laten) kijken voorkomt u bovendien eenvoudig beslagen ramen, schadelijke schimmels en hoge reparatiekosten daaraan.

Zomerbanden onder de auto

Veiligheid in de auto begint bij de banden, die goed afgestemd dienen te zijn op de buitentemperatuur van dat moment. Boven de 7 graden Celsius presteren zomerbanden beter dan winterbanden, ze zorgen bijvoorbeeld voor een kortere remweg. Het is dus verstandig om de zomerbanden eronder te zetten en er daarmee voor te zorgen dat die zomerklaar zijn.
Bandenspanning controleren

Tenslotte kunt u tijdens de zomercheck de bandenspanning controleren. Dat is overigens niet alleen tijdens de zomerperiode van belang, hiermee zorgt u er heel het jaar voor dat u veilig de weg op kunt. Bovendien bespaart het eenvoudig veel brandstof.

Is jouw auto al zomerklaar?