Autobranche gelooft niet in toekomst van de auto op een accu

Topfunctionarissen uit de autobranche geloven niet in een toekomst met auto’s op een accu. Ze hebben aangegeven te verwachten dat de techniek uiteindelijk zal worden ingehaald door bijvoorbeeld de brandstofcel. De accu biedt teveel beperkingen, in een tijd waarin we juist zoeken naar een revolutionaire oplossing om de traditionele verbrandingsmotor eindelijk vaarwel te kunnen zeggen.

Beperkte actieradius en langzaam bijladen

De criticasters baseren zich onder andere op een onderzoek van KPMG. Hieruit blijkt dat de elektrische auto op een accu een aantal nadelen met zich meebrengt, die niet zomaar op te lossen zijn. Het gaat dan in eerste instantie om de beperkte actieradius. Om een grotere actieradius te creëeren zouden de auto’s meer zware accu’s moeten bevatten, wat de duurzaamheid niet ten goede komt.
Tegelijkertijd kost het relatief veel tijd om een accu bij te laten. De tijd die het kost om de accu weer volledig op te laden staat niet in verhouding tot de afstand die er vervolgens mee gereden kan worden. Het tanken van traditionele brandstof verloopt veel sneller en soepeler, waardoor dit businessmodel lang stand heeft kunnen houden en dit nog steeds doet.

Brandstofcel heeft de toekomst

De analisten en functionarissen geven tevens aan dat de toekomst wat hen betreft zal liggen bij de brandstofcel. Deze techniek maakt het mogelijk om veel grotere afstanden te rijden, op basis van een kleine hoeveelheid revolutionaire brandstof. De auto kan dan rijden op waterstof, die in de auto tot ontbranding komt en daarmee zorgt voor de benodigde energie. Er bestaan al auto’s op brandstofcellen, al zijn die op dit moment nog erg duur.

Brandstofcel (Bron: www.debeterewereld.nl)

Hoe denk jij over de toekomst van de auto? Wordt de accu inderdaad ingehaald door de brandstofcel of zie je wellicht een andere oplossing?