Volkswagen trekt doek van sportiefste Up: de GTI

Volkswagen Up! GTI (bron: www.volkswagen.nl)

Sinds de bijtellingsregels per 1 januari 2017 werden veranderd vallen alle niet-elektrische auto’s weer in dezelfde categorie, goed voor 22% bijtelling per jaar. Dat betekent dat er autofabrikanten weer minder aan gelegen is om extreem zuinige verbrandingsmotoren te gebruiken, waardoor ook de sportieve modellen weer wat ruimte krijgen. Op de zakelijke automarkt was een lage bijtelling lange tijd het belangrijkste verkoopargument. Dat lijkt nu alleen nog te gelden voor elektrische auto’s, waardoor Volkswagen de sportiefste Up uit de historie kan presenteren.

Volkswagen Up! GTI (bron: www.topgear.nl)

In minder dan 9 seconden naar 100 km/u

De nieuwe Volkswagen Up is niets minder dan de GTI van het model. Dat betekent een behoorlijk pittige motor, goed voor 115 PK en 200 Nm. Dat betekent, mede dankzij het lage gewicht, een enorm krachtige 1.0 TSI-motor, waarmee de auto die minder dan 1.000 kilo weegt in slechts 8,8 seconden 100 kilometer per uur rijdt.

De nieuwe Volkswagen Up GTI heeft een topsnelheid van 197 kilometer per uur en maakt het mogelijk om zakelijk zelfs met een klein autootje uitstekend in het verkeer mee te kunnen komen. Uiteraard is de auto geschikt voor een systeem voor rittenregistratie, waarmee het model eigenlijk aan alle voorwaarden voor een zakelijk succes voldoet.

Sportief uiterlijk van de Volkswagen Up

De GTI van de Volkswagen Up is niet alleen onder de motorkap een stukje pittiger dan z’n voorganger. Ook van buiten oogt het model behoorlijk sportief, mede dankzij het gebruik van zwarte striping op de flanken en grote 17 inch lichtmetalen wielen. Verder is de auto een stukje sportiever afgesteld qua onderstel en staat de auto zo’n 15 mm dichterbij de grond.
Wat vind jij van de zet van Volkswagen om met de Up GTI een sportiever model in de markt te zetten nu er geen bijtellingsvoordelen meer bestaan voor niet-elektrische auto’s?