Skoda brengt meer details naar buiten over de Karoq

Skoda Karoq (bron: www.skoda.nl)

Skoda lijkt de smaak te pakken te hebben als het gaat om SUV’s en compacte versies daarvan. Niet lang geleden werd de Kodiaq met succes geïntroduceerd en op dit moment brengt het merk meer details naar buiten over de Karoq.

Het is voor het eerst dat we die naam horen, waardoor we weten hoe de nieuwe compacte SUV gaat heten. We weten inmiddels van de auto dat er 479 – 1.810 liter aan bagageruimte beschikbaar is, waardoor het op dat gebied bepaald geen compact model is.

Skoda Karoq (bron: www.skoda.nl)
Skoda Kodiaq (bron: www.skoda.nl)

Compacte SUV onder de Kodiaq

Dat neemt niet weg dat Skoda de Karoq onder de Kodaiq wil gaan plaatsen. De auto komt er wat compacter uit te zien, waardoor die wellicht ook wat sportiever oogt. Dit is in lijn met de mogelijkheid om Varioflex stoelen achterin te laten plaatsen, die zowel verschuifbaar als volledig uitneembaar zijn.

De Karoq zal met vijf motoren met een vermogen van 115 – 190 pk geen enorme krachtpatser worden, maar kan als zakelijke auto waarschijnlijk goed meekomen in het verkeer. Bovendien krijgt de Karoq allerlei leuke technische snufjes en is het de eerste Skoda met een digitaal instrumentarium.
Fijne zakelijke auto met rittenregistratie

De Skoda Karoq zal op 18 mei in Stockholm onthuld worden, maar het lijkt nu al een auto die in combinatie met een app voor de rittenregistratie een heel prettige zakelijke keuze zal blijken. Die rittenregistratie kan duidelijk maken of er jaarlijks minder dan 500 kilometer privé met de auto gereden wordt. In dat geval is het niet nodig om bijtelling over de auto te betalen. De Skoda Karoq is dan een interessante zakelijke keuze, waarin zowel comfortabel als behoorlijk ruim en toch sportief gereden kan worden.

Wat vind jij van de huidige richting van Skoda, met de Kodiaq als bekend voorbeeld en de Karoq als opvolger?