Politie kijkt naar Mercedes-Benz als alternatief voor Volkswagen

De politie maakt in grote aantallen gebruik van zowel Volkswagen als Volvo, maar lijkt daar nu een nieuwe naam aan te gaan toevoegen. De organisatie heeft voor de politieauto’s van de toekomst een aanbesteding gehouden en het lijkt erop dat Mercedes-Benz die gaat winnen.

De Nationale Politie wil er inhoudelijk niets over loslaten, maar heeft wel aangegeven dat er inderdaad sprake is van een aanbesteding en dat die zich in de eindfase bevindt.

Testauto van Mercedes-Benz voor praktijkproeven

Voordat Mercedes daadwerkelijk auto’s kan gaan leveren voor de politie zullen er echter nog een paar stappen gezet moeten worden. Volgens analisten moet er bijvoorbeeld een Proof of Concept worden geleverd. Dat betekent dat Mercedes een testauto aan zal leveren, die wordt ingericht volgens de specificaties zoals de politie die graag ziet. Die auto maakt het mogelijk om er praktijkproeven mee te doen. Tijdens de registratie van de ritten wordt er nauwkeurig gekeken of de auto voldoet aan alle specifieke wensen die de organisatie daarvoor heeft.

2.900 Mercedes-voertuigen besteld

De Telegraaf zegt bronnen te hebben die aangeven dat er 2.300 Mercedes B-klasse voor de politie zijn besteld en dat daarnaast nog 600 Vito-busjes zijn aangevraagd. Dat zou betekenen dat er een aanzienlijk deel van het wagenpark vervangen zou kunnen worden, waardoor de politie de overstap kan maken van Volkswagen naar Mercedes. Er is in de beide gevallen sprake van een betrouwbare Duitse auto, al zal de uitstraling natuurlijk net even anders zijn.

Relevante zoekwoorden: aanbesteding politie mercedes, mercedes benz b klasse politie, mercedes benz politie, nieuwe mercedes politie, nieuwe politieauto 2017 mercedes, nieuwe politieauto mercedes b klasse, politie auto volkswagen, politie mercedes 2017, politie mercedes b klasse, politie vito, politieauto aanbesteding