Peugeot-rijders niet blij met kunstmatig motorgeluid in de auto

De Peugeot 308 GT is voorzien van een Sport-knop. Dat is een interessante knop voor de sportieve rijder en liefhebber van fel optrekken. De respons van het gaspedaal wordt hiermee namelijk een stuk feller. Bovendien kleurt de verlichting van het instrumentarium rood. Tot dusver niets waar bezitters over klagen, maar dat geldt niet voor het kunstmatige motorgeluid dat er binnen in de auto te horen is.

Ondanks de sportieve insteek is de 308 GT helaas niet voorzien van een enorm krachtige motor met een stevige brul. Peugeot dacht dit op te lossen met kunstmatig motorgeluid ín de auto. Dat blijkt niet het geval, volgens de fabrikant zijn er klachten binnengekomen van diverse eigenaren.
Rode verlichting en fellere respons van het gaspedaal

De rode verlichting en de fellere respons worden zeer gewaardeerd. Het lijken eigenschappen te zijn waar de rijders van de Peugeot 308 GT op zitten te wachten. Dat geldt niet voor het kunstmatige motorgeluid. Op dit moment is het alleen mogelijk om alle functies in te schakelen of die allemaal uit te schakelen. Een fellere gasrespons betekent dus ook het motorgeluid en andersom.

Peugeot 308 GT-line (bron: www.peugeot.nl)

Kunstmatig motorgeluid uitschakelen

Peugeot denkt erover na om de gebruikers tegemoet te komen door een nieuwe optie te bieden. Het moet dan mogelijk worden om wel de fellere gasrespons en de rode verlichting te gebruiken, maar het kunstmatige motorgeluid niet te horen. Op die manier kunnen de bestuurders wel lekker fel rijden, maar hebben ze geen last van het geluid waar ze niet op zitten te wachten. Het is niet bekend op welke termijn Peugeot met een oplossing denkt te kunnen komen.

Wat vind jij van kunstmatig motorgeluid om het sportgevoel te benadrukken? Hoe vaak rijd jij sportief en zou je dat willen horen?

Relevante zoekwoorden: 308 motoren, peugeot 308, peugeot 308 2018, peugeot 308 bijtelling 2017, peugeot 308 motoren, peugeot 308 motorkap openen, peugeot klein, peugeot kleine auto