Categorieën
Entertainment

Wat kan Opel uitrichten tegen Peugeot en Citroën?

Nu PSA Peugeot Citroën heeft besloten om Opel over te nemen is het interessant om te kijken naar hoe de verschillende auto’s zich tot elkaar zullen gaan verhouden. Kan het meest populaire model van Opel het opnemen tegen de charme van de franse auto’s en hoe geldt dat voor de minder bekende Opel-varianten?

Nu PSA Peugeot Citroën heeft besloten om Opel over te nemen is het interessant om te kijken naar hoe de verschillende auto’s zich tot elkaar zullen gaan verhouden. Kan het meest populaire model van Opel het opnemen tegen de charme van de franse auto’s en hoe geldt dat voor de minder bekende Opel-varianten? Wat kunnen ze uitrichten tegen de Peugeot 208 en de Citroën C3? Ook die modellen balanceerden enkele jaren geleden aan het randje van de afgrond, maar lijken er nu weer beter voor te staan dan de Astra van Opel.
Astra, C3 of 208

Het populairste model van Opel is op dit moment de Astra, die er voor het merk voor moet zorgen dat de aantallen worden gehaald. Bij Citroën is het de C3 die voor het volume moet zorgen, zoals Peugeot de 208 heeft. Van die laatste auto weten we dat het een elegante en technisch goede auto is, die eigenlijk op alle fronten voldoet. De Citroën C3 heeft iets meer karakter en wil de technische prestaties daardoor nog wel eens laten vieren. De Opel lijkt ten opzichte van de andere twee nog wat kleurloos, dus het is de vraag hoe de moedermaatschappij daarmee om zal gaan.

Opel Astra

Opel Astra (bron: www.nl.opel.be)

Citroën C3

Citroën C3 (Bron: www.citroen.nl)

Peugeot 208

Peugeot 208 (bron: www.peugeot.nl)

Opel kan wat meer kleur gebruiken

De Opel Astra zegt op dit moment relatief weinig ten opzichte van de andere twee modellen, het is niet goed duidelijk waar deze auto voor staat. Het is aan PSA om er met de Opel weer voor te zorgen dat die een duidelijk karakter krijgt, voldoende onderscheidend van de andere modellen uit het eigen gamma. PSA heeft bewezen een merk uit de rode cijfers te kunnen krijgen, maar dat er werk aan de winkel is lijkt als een paal boven water te staan.

Wat verwacht jij van de nieuwe koers van PSA voor de Opel Astra en de andere modellen?

Door AutoZaken Redactie

De AutoZaken Redactie is een team wat samenwerkt om gezamenlijk de artikelen op AutoZaken te blijven publiceren. Heb je een leuk idee, nieuwsitem of weetje, waarvan jij vindt dat wij erover moeten schrijven, laat het ons weten door te reageren op nieuwsitems en geef je mening!