Opel Ampera-E lijkt klaar voor de koppositie in elektrisch rijden

Opel presenteert met de Ampera-E een nieuwe elektrische auto die het merk naar de top van de markt voor elektrische auto’s moet gaan brengen. Hiervoor zijn volgens Opel een paar elementen van belang. Het moet een auto zijn met een ruime actieradius, net als een vlot en dynamisch karakter. Concurrenten van de auto zijn de Hyundai Ioniq Electric, de VW e-Golf en de Renault Zoe. De auto is met een prijskaartje van €41.000 niet goedkoop, maar biedt in ruil daarvoor een degelijke elektrische auto die in het verkeer uitstekend mee kan komen.
Meer dan 500 kilometer op papier

De Opel Ampera-E is op papier een auto die 520 kilometer op een enkele lading af kan leggen. Dat zou betekenen dat de auto tot de top van het segment behoort, waarmee het voor veel zakelijke rijders een interessante keuze (met 4% bijtelling) kan vormen. Met een sluitende rittenregistratie is het zelfs mogelijk om die bijtelling helemaal te voorkomen, indien er privé minder dan 500 kilometer per jaar met de auto gereden wordt. In de praktijk blijkt de auto bij normaal gebruik zo’n 380 kilometer af te kunnen leggen, nog altijd heel behoorlijk voor een elektrische auto.

Opel Ampera-E (bron: www.youtube.nl)

Snelle elektrische auto van Opel

De Opel Ampera-E lijkt het daarnaast vooral te moeten hebben van de dynamische rijprestaties. De auto heeft 204pk aan boord, die dankzij de elektrische aandrijving meteen beschikbaar zijn. Dat betekent een sprint van 0 tot 100 in 7,3 seconden en een versnelling van 80 – 120 in slechts 4,5 seconden. Dat is, vooral vanwege het gewicht van 1.700 kilo door de accu’s, een indrukwekkende score.

Wat vind jij van de Opel Ampera-E en de keuze van het merk om vooral in te zetten op dynamiek en prestaties?

Relevante zoekwoorden: ampera, ampera e, ampera-e, bijtelling opel ampera e, opel ampera e, opel ampera e bijtelling, opel ampera e youtube, opel ampera elektrisch, opel ampera-e, opel e auto, opel elektrische auto