NRC-redacteur laat zich graag zien in Skoda Kodiaq

Auto’s bestaan uit technische kwaliteit, een fraai brandstofverbruik en een mooi voorkomen. Dat betekent een mooie belijning en een strakke kleur, net als een ontwerp dat niet teveel stof doet opwaaien. Tenminste, als het aan NRC-redacteur Bas van Putten ligt. Hij beschrijft in de krant hoe hij eerst een tijdje met een Audi Q7 op pad ging, om daarna over te stappen in de Skoda Kodiaq.
Netter dan de Audi Q7

De Audi Q7 is wat hem betreft een auto voor schurken, voor ‘klootzakken’. Hij kegelde met 240 kilometer per uur anderen van de linkerbaan in Duitsland en zag zichzelf keer op keer uitgedaagd om de auto volledig op z’n staart te trappen.

Eenmaal in de Skoda Kodiaq die hij daarna mocht rijden verdween dat stukje tuig in hemzelf als sneeuw voor de zon. Hij schikte zich weer netjes in het verkeer en kon zonder problemen mee met de rest. Hij noemt de Audi daarom dan ook niet voor niets een ‘schande voor de mensheid’. De Kodiaq daarentegen is zowel zakelijk als privé een prima keuze. Een mooi ontwerp, een prettig brandstofverbruik en zowel technisch als praktisch een prima auto.

Skoda Kodiaq (bron: www.skoda.nl)
Audi Q7 (bron: www.audi.nl)

Iets groter en minder gepeperd

De Skoda is op een aantal punten zelfs iets ruimer en groter dan de Audi, ondanks de veel lagere prijs. De 190pk-motor is een stuk minder gepeperd dan het model van Audi dat hij reed, maar het bleek geen probleem om de 200 kilometer per uur aan te tikken. In combinatie met een systeem voor de kilometerregistratie lijkt de Skoda Kodiaq wat dat betreft de ideale zakelijke keuze op de weg.

Wat vind jij van de Kodiaq en de Q7? Waar zou jouw voorkeur naar uitgaan als je de keuze kreeg?