Categorieën
Entertainment

Bugatti Chiron is duurste auto op Nederlands kenteken

Bugatti maakt de meest luxe auto’s die er bestaan en levert met de nieuwe Chiron opnieuw een huzarenstukje af. Minimaal één van de gebouwde modellen komt naar Nederland. De eigenaar in Den Haag betaalt de lieve som van ruim 3,4 miljoen euro om de auto hier op kenteken te kunnen zetten.

Bugatti maakt de meest luxe auto’s die er bestaan en levert met de nieuwe Chiron opnieuw een huzarenstukje af. Minimaal één van de gebouwde modellen komt naar Nederland. De eigenaar in Rotterdam betaalt de lieve som van ruim 3,4 miljoen euro om de auto hier op kenteken te kunnen zetten.

Het gaat om een blauw/zilvergrijze Bugatti Chiron, de duurste auto op een Nederlands kenteken. Het is een bekende Rotterdamse ondernemer die de auto heeft gekocht. Gezien de zakelijke ritten die hij met de auto zal maken lijkt het de moeite waard om een sluitende rittenregistratie bij te houden.

Ruim 3,4 miljoen euro met €178.000 bpm

De Bugatti Chiron kost de ondernemer €3.427.615, inclusief €178.765 aan bpm. Dat is de hoogste catalogusprijs voor een Nederlandse auto, waarmee het met recht een bijzondere wagen is. Het is overigens niet de eerste Bugatti van de ondernemer in Rotterdam. Tien jaar geleden kwam er al een Veyron naar Nederland, met daarna een Veyron Supersport en een Veyron Grand Sport. De ondernemer heeft aangegeven er gewoon in te gaan rijden, wat betekent dat de auto met kenteken NT-595-G binnenkort op de Nederlandse wegen te zien zal zijn.

Rittenregistratie om €750.000 bijtelling te voorkomen

Indien de ondernemer de auto zakelijk zal gebruiken is het de moeite waard om daar een automatische rittenregistratie voor bij te houden. De bijtelling van 22% per jaar over de cataloguswaarde leidt immers tot een kostenpost van bijna €750.000. Door een kilometerregistratie bij te houden valt aan te tonen dat de auto jaarlijks minder dan 500 kilometer privé gebruikt wordt. Het is dan niet nodig om de bijtelling te betalen, waardoor de ondernemer veel kosten kan besparen.

Wat is jouw favoriete dure auto die je zou kopen als geld geen rol speelde?

Door AutoZaken Redactie

De AutoZaken Redactie is een team wat samenwerkt om gezamenlijk de artikelen op AutoZaken te blijven publiceren. Heb je een leuk idee, nieuwsitem of weetje, waarvan jij vindt dat wij erover moeten schrijven, laat het ons weten door te reageren op nieuwsitems en geef je mening!