Donald Trump Conference Horizontaal

Nieuwe auto Donald Trump met 20cm dikke deuren en een camera met nachtvisie

De auto van de Amerikaanse president is altijd al een rijdend verdedigingsfort geweest en dat wordt onder Donald Trump niet anders. Sterker nog, de auto is voor de president voorzien van een stevige upgrade. De Secret Service spreekt ook wel van ‘The Beast’, een naam die de auto volledig waarmaakt dankzij de bizarre uitrusting die er aan boord is.

Bloedzakken en zuurstoftanks

De bouw van de auto kost volgens de geruchten ruim vijftien miljoen dollar, waarmee het automatisch een van de duurste auto’s ter wereld is. Dat komt onder andere door de uitgebreide maatregelen op het gebied van beveiliging. De auto voor de nieuwe president van de Verenigde Staten is voorzien van kogelwerend glas en Boeing-747 deuren met een doorsnee van 20cm.

Daarnaast zijn er bloedzakken met de bloedgroep van Trump beschikbaar, net als zuurstoftanks om hem te kunnen beademen. Het zijn maatregelen die ervoor moeten zorgen dat een eventuele aanslag op de president in ieder geval niet fataal zal zijn. Hieronder een film met uitleg. Scroll naar 1:27 voor het gedeelte over ‘the beast’.

Traangas en een machinegeweer in de auto

Andersom is de auto voor de president ook uitgerust met middelen om de tegenaanval te kunnen inzetten. Er is bijvoorbeeld traangas aanwezig, om omstanders uit te kunnen schakelen. Indien dat niet helpt hebben de beveiligers van de president in de auto de beschikking over een machinegeweer. Dankzij de camera met nachtvisie valt er zelfs in het donker goed om de auto heen te kijken.

Hieronder de beelden van NBC News, tijdens de inauguratie van Donald Trump, tijdens zijn eerste rit in ‘the Beast’.

Wat vind jij van de beveiliging van de auto voor de president, bijvoorbeeld in vergelijking tot de auto’s die we in Nederland voor de premier en het Koningshuis gebruiken? Vind je de nieuwe Beast een geweldige auto of heb je daar aan de andere kant wellicht juist je twijfels bij vanwege de enorme investering daarin?