Politie Rotterdam Achterkant Politievest

Arrestatie lijkt in één keer tientallen auto-inbraken op te lossen

De Nederlandse politie heeft een negental mannen opgepakt waar ook de politie in België al een tijd lang naar op zoek is. Ze werden in Den Bosch, Rosmalen, Drunen en Rotterdam van hun bed gelicht, omdat ze worden verdacht van 30 auto-inbraken in Nederland en nog eens 90 auto-inbraken in België.

De groep zou het hebben voorzien op navigatiesystemen, stuurwielen en airbags in de auto’s die ze openbraken. Het gaat om mannen tussen de 18 en 33 jaar, die als groep opereerden in onder andere Monster, Almere, Terheijden, Moerdijk en Raamsdonksveer in Nederland.

Inbraken in auto’s in Nederland en België

Opvallend genoeg is ook de Belgische politie op zoek naar een vergelijkbare groep mannen, die in verschillende Belgische plaatsen auto-inbraken hebben gepleegd. De politie van Nederland gaat er vanuit dat het gaat om dezelfde groep.

Dat zou betekenen dat het zowel in Nederland als in België weer een stukje rustiger moet worden op straat, waarbij auto’s veiliger zijn. De auto-inbraken werden sinds juni van dit jaar gepleegd, wat betekent dat de totale groep er een behoorlijk tempo op nahield om alle auto’s van hun waardevolle onderdelen te ontdoen.

Uitlevering België

Vier van de mannen hebben alleen in België deelgenomen aan de auto-inbraken. Zij zullen daarom zo snel mogelijk naar onze zuiderburen worden uitgeleverd, zodat ze daar berecht kunnen worden voor de inbraken die ze hebben gepleegd.

Wij zijn in ieder geval blij dat de vandalen voorlopig in goede handen zijn bij de politie, zodat onze auto’s weer veilig zijn.

Heb je zelf te maken gehad met een auto-inbraak of ken je iemand die daarbij betrokken is geweest?

Geef een reactie