Peugeot Instinct Concept voorkant

Peugeot zal in Genève de gelekte Instinct Concept presenteren

Peugeot Instinct Concept (bron: www.autovisie.nl)

De autoshow van Genève zit eraan te komen, waardoor er langzaamaan berichten naar buiten komen over de nieuwe ontwerpen die we kunnen gaan verwachten. Eén daarvan is de Peugeot Instinct Concept, die eigenlijk nog niet naar buiten had mogen komen.

Peugeot had de auto nog even geheim willen houden, maar wist niet te voorkomen dat er toch wat informatie naar buiten kwam. De auto heeft een enorme muil aan de voorkant en lijkt in alle details aan te willen geven hoe gespierd het model is.

Grote muil voor de Peugeot concept-auto

De Peugeot Instinct Concept moet een belangrijke design-lijn voor de toekomst aangeven. De grote muil van de auto lijkt aan te geven dat het gaat om een elektrische auto, zodat er voldoende ruimte is voor de accupakketten. Het valt verder op dat er behoorlijke dagrijverlichting beschikbaar is, terwijl de units voor de reguliere dimlichten juist wat aan de kleine kant zijn. Het zal uiteindelijk geen productieauto worden, maar het is wel de kant die Peugeot waarschijnlijk met de andere modellen op zal willen.

Peugeot Instinct Concept (bron: www.autovisie.nl)

Zeer gespierde auto van Peugeot voor de toekomst

In algemene zin ziet de auto er zeer gespierd uit. Het gaat dan allereerst om de grote muil, maar ook om de lichte afvlakking naar achteren die ervoor zorgt dat de neus nog wat meer opvalt. Verder is de auto voorzien van enorme wielen met 5-spaaks velgen. Peugeot straalt met deze auto een enorme kracht uit en lijkt uit te willen schreeuwen dat er komende jaren veel moois aan zit te komen.

Wat vind jij van de stoere lijn van Peugeot die het merk met deze Instinct Concept inzet?
Is het de richting die je graag ziet bij dit Franse merk?