Zilveren Tatra 600

De legendarische Tatra wil een comeback maken

Tatra 600 Tatraplan (Bron: www.hemmings.com)

Uit Tsjechië kennen we op het gebied van auto’s natuurlijk vooral Skoda, maar er is ooit meer vandaan gekomen. Een goed voorbeeld is Tatra, een merk dat net na de Tweede Wereldoorlog een legendarische status wist te verwerven. Autoliefhebbers smullen daarom bij de geruchten dat het merk wellicht een comeback gaat maken.

Productie vanuit het museum

Tatra heeft aangegeven dat het museum de komende tijd flink op de schop gaat. Het merk bouwt op dit moment nog altijd vrachtwagens en heeft die daarom in het museum staan. Er moet echter ook ruimte gaan komen voor de automobielen van het merk. Daarvoor wordt een speciale vleugel ingeruimd.

Het goede nieuws voor autoliefhebbers is bovendien dat het er volgens de Ekonom ook op lijkt dat de hoge heren bij Tatra overwegen om weer auto’s te gaan produceren. Dat zal in eerste instantie op kleine schaal zijn, maar het is niet uitgesloten dat de auto opnieuw succes weet te boeken. Voorlopig zal het merk zich richten op liefhebbers die nu oude Tatra’s importeren en opknappen, waardoor de legendarische auto’s beschikbaar worden voor een bredere doelgroep die hier op een mooie manier aan terugdenkt.

Afbeeldingen Tatra 600 (Bron: www.wikipedia.nl)

Inspiratie uit de Tatraplan T600

Voor de productie van de nieuwe Tatra zou het merk inspiratie willen halen uit de Tatraplan T600. Het was destijds de eerste auto van het merk en een model dat er na de Tweede Wereldoorlog voor zorgde dat er voldoende ruimte voor de familie beschikbaar was. Er werden er slechts iets meer dan 6.000 van gebouwd, maar mede door die exclusiviteit heeft het merk een cultstatus weten te bereiken en wordt er uitgekeken naar deze nieuwe auto.

Ben je benieuwd naar de nieuwe auto van Tatra?
Zou je een nieuwe versie van dat legendarische model willen rijden?