www.ff.com

Faraday Future presenteert zelfrijdende elektrische auto

Faraday Future werkt al enkele jaren aan een elektrische auto met zelfrijdende functies en heeft daarvan nu een eerste versie kunnen presenteren. Het gaat om een voorlopige versie van een daadwerkelijke productieauto. De elektrische auto moet in staat zijn zelf een parkeerplaats op te zoeken en daar vervolgens te parkeren. Bovendien is er sprake van een accupakket, dat het mogelijk maakt om tot 600 kilometer te rijden. Faraday Future vertoont daarmee veel overeenkomsten met de wijze waarop Tesla werkt aan elektrische auto’s, wat aan lijkt te geven dat dit mogelijk de juiste weg is naar vooruitgang.

Faraday Future (Bron: www.youtube.com)

Snelle elektrische sportwagen

Faraday Future zet, nog meer dan Tesla, in op de uitstekende prestaties van de auto. De FF91 krijgt 1.050pk en biedt daarmee enorm veel kracht. De auto moet in staat zijn om in slechts 2,39 seconden op te trekken naar 100 kilometer per uur. 10 camera’s op en rond de auto moeten ervoor zorgen dat de omgeving steeds goed in beeld is en dat de auto eventuele obstakels kan identificeren en ontwijken.

Jammer genoeg verliep de presentatie tijdens de CES in Las Vegas niet helemaal vlekkeloos. Het bedrijf wilde de auto zelf laten parkeren om die mogelijkheid te demonstreren. Dit verliep echter niet helemaal volgens plan, waardoor de demonstratie vroegtijdig moest worden afgebroken.

Faraday Future promo (Bron: www.youtube.com)

300 modellen beschikbaar in 2018

Volgens Faraday Future geeft de huidige presentatie een goed beeld van hoe de auto eruit gaat zien, maar zullen er nog wat veranderingen aan gaan komen. Uiteindelijk moeten de eerste auto’s al in 2018 worden geleverd, al gaat het in eerste instantie slechts om 300 modellen.

Faraday Future model FF 91 (Bron: www.ff.com, www.bgr.com, www.nydailynews.com)

Wat vind jij van de plannen van Faraday Future en is dat de toekomst waar we uiteindelijk naartoe zullen gaan? Geloof je in het concept van de elektrische auto met allerlei zelfrijdende functies?

Geef een reactie