Auto met zonnepanelendak

Bouwers Stella en Stella Lux willen commerciële zonne-auto bouwen

Auto met zonnepanelen dak (Bron: zonneauto.blogspot.com)

De bouwers van de Stella en Stella Lux willen hun ervaringen met kilometers op basis van zonne-energie een commercieel gevolg gaan geven. Het Solar Team uit Eindhoven overweegt een auto te bouwen die commercieel ingezet kan gaan worden, om meer gebruik te maken van kilometers op basis van zonne-energie. Zes van de oud-TU/e-studenten die bouwden aan de zonne-auto’s voor de races hebben Atlas Technologies opgericht en willen er met dat bedrijf voor zorgen dat ze commercieel aan de slag kunnen.

Eigen geld en wat kleine investeerders

De grootste uitdaging voor de oud-studenten vormt op dit moment de financiering van hun plannen, aangezien er een hoop moet gebeuren om de auto klaar te krijgen voor commercieel gebruik. Voorlopig hebben ze er in ieder geval een groot deel eigen geld in zitten, om goed van start te kunnen gaan. Ze zijn er daarnaast in geslaagd om her en der geld op te halen bij een aantal kleine investeerders. Dat heeft ze gesterkt in hun plannen en ideeën, waarvoor ze ook geld bij grotere partijen hopen op te kunnen halen.

Zestigduizend zonkilometers per jaar

Volgens een van de studenten heeft het team ruim 60.000 zonkilometers als ervaring op de naam staan, waardoor ze goed weten hoe de auto op zonne-energie zich gedraagt en wat er commercieel eventueel mogelijk zou zijn. De studenten geven bovendien aan dat dit aantal kilometers in een jaar tijd te rijden valt op basis van de hoeveelheid zon in Nederland. Aangezien haast niemand jaarlijks zoveel op de weg zit zou het commercieel interessant kunnen zijn.

Geloof je in het idee van een auto op zonne-energie? Zou je daar zelf gebruik van willen maken als die commercieel beschikbaar wordt gemaakt?

Geef een reactie