Nieuwe Formule 1 auto van Red Bull voor 2017

Red Bull keek voor auto van 2017 nadrukkelijk naar afgelopen jaar

Vanaf 2017 gelden er tal van nieuwe regels voor de Formule 1-auto’s en gaan ze er bovendien anders uitzien. Dat betekent in theorie dat alle teams weer op nul beginnen en een eerlijke kans maken om de beste bolide af te leveren. Toch lijkt dat in de praktijk net iets anders te liggen, als we Dan Fallows van Red Bull mogen geloven. Hij geeft aan dat ze bij Red Bull voor de nieuwe auto wel degelijk hebben gekeken naar afgelopen seizoen, om op basis daarvan bepaalde keuzes te maken.

De Formule 1 in 2017

Vanaf komend seizoen zullen de auto’s wat breder en lager zijn. In de breedte gaat het vooral om de grotere achtervleugels en voorvleugels, die ervoor moeten gaan zorgen dat de auto’s meer downforce krijgen. Ook de bredere banden gaan daaraan bijdragen.

De maximale hoogte van de achtervleugel wordt omlaag gebracht van 950 millimeter naar 800 millimeter, waardoor de auto’s als het ware nog meer aan het asfalt zullen blijven ‘plakken’. Dit betekent dat de auto’s in de Formule 1 in 2017 harder door de bochten kunnen, waardoor de kans groot is dat de rondetijden weer een stuk verder omlaag kunnen. Analisten schatten in dat de rondetijden zo’n 3 – 5 seconden sneller zullen zijn.

Nieuwe reglementen voor de auto’s

De nieuwe reglementen voor de auto’s zorgen er volgens Red Bull dus echter niet voor dat ze het wiel volledig opnieuw uit dienen te vinden. Ze maken gebruik van veel inzichten uit 2016, waarin ze er met Max Verstappen in slaagden om een stuk dichterbij de snelste bolides van Mercedes te komen. We zullen komend seizoen gaan zien of ze erin slagen nog dichterbij te komen of er zelfs voorbij te gaan.

Denk je dat Red Bull erin zal slagen om met Max Verstappen weer mee te doen om het wereldkampioenschap?

Geef een reactie