Bron: www.motorsport.com

Frankrijk krijgt weer Formule-race vanaf 2018

Hockenheim in Duitsland besloot de deuren voor de Formule 1 te sluiten, waardoor alleen Spa in België over leek te blijven als bereikbare Grand Prix voor Nederlanders. Frankrijk brengt daar echter verandering in, door het circuit van Paul Ricard vanaf 2018 weer gereed te gaan maken voor de koningsklasse van de autosport.

Dat betekent dat we over een paar jaar weer kunnen genieten van de Grote Prijs van Frankrijk, iets dat de afgelopen 10 jaar niet het geval was. Voor die tijd werd er ook al op dit circuit gereden.

Akkoord met Bernie Ecclestone

De organisatie van het circuit in Frankrijk heeft laten weten een akkoord te hebben bereikt met Bernie Ecclestone, de grote man achter de Formule 1. Saillant detail, Ecclestone is sinds een aantal jaar zelf eigenaar van het circuit. Het is wat dat betreft de vraag hoe lastig het gebleken is om onderling tot goede afspraken te kunnen komen.

Bovendien is de Grand Prix van Frankrijk helaas lastig met de auto bereikbaar vanuit Nederland. Het circuit ligt op 40 kilometer van Marseille, waardoor het de dure vluchten zullen zijn die we nodig hebben om er te gaan komen.

Grand Prix van Frankrijk op Paul Ricard

Het circuit van Paul Ricard zal het toneel gaan vormen voor de Grote Prijs van Frankrijk. Dat betekent dat Ecclestone geen gebruik maakt van Magny-Cours, het circuit dat het hart bij veel liefhebbers van de autosport sneller laat kloppen. Op Paul Ricard waren de races in het verleden vrij saai, omdat het er moeilijk was om in te halen. De lange rechte stukken waren daar vooral debet aan. Of dit gaat veranderen is op dit moment nog niet bekend.

Wat vind jij van de keuze voor Paul Ricard voor de Grote Prijs van Frankrijk?

Geef een reactie