Drukke snelweg met langzaam rijdend verkeer

Zuidaspas moet auto minder aantrekkelijk maken en OV stimuleren

De drukte op de weg rondom de Zuidas maakt het gebied lastig met de auto toegankelijk. Zowel de gemeente als het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) en ondernemers uit de omgeving proberen er met innovatieve oplossingen voor te zorgen dat meer automobilisten kiezen voor het openbaar vervoer.

Hiertoe hebben ze de Zuidaspas in het leven geroepen. Dit moet ervoor zorgen dat 3.000 automobilisten de auto in het vervolg zullen laten staan of in ieder geval buiten de spits gaan reizen. Op die manier moet de A10 Zuid toegankelijker worden voor het verkeer, daar waar het nu veel vastloopt.

Zuidas Bereikbaar

De Zuidaspas maakt onderdeel uit van het initiatief Zuidas Bereikbaar, dat moet voorkomen dat de wegen in dat gebied verder dicht zullen slibben. Naast de Zuidaspas komt er ook een plan om de lokale infrastructuur aan te pakken, die ervoor moet gaan zorgen dat het gebied klaar is voor de toekomst. Er zijn bijvoorbeeld afspraken gemaakt met de RAI Amsterdam om ook in dat gebied het verkeer beter te kunnen stroomlijnen. Des te groter de groep mensen die gebruik gaat maken van de Zuidaspas, des te minder druk het zal worden op de weg.

Meer bestuurders naar het openbaar vervoer

De Zuidaspas moet ervoor gaan zorgen dat het aantrekkelijke wordt om het openbaar vervoer te nemen. De pas wordt de komende 3 maanden gratis beschikbaar gemaakt voor een groot aantal werknemers van bedrijven in het gebied. Zij kunnen vrijblijvend met de pas reizen, zodat ze het voordeel van het OV op een toegankelijke manier kunnen ontdekken. Het moet er uiteindelijk voor zorgen dat zij de auto ook op termijn zullen laten staan.

Zou je zelf gebruik maken van het OV als dat je kostbare tijd in de file kan besparen?

Geef een reactie