Nieuwe autobanden kopen: tips van de Consumentenbond

Nieuwe autobanden kun je heel eenvoudig bij de dealer bestellen, maar het loont veelal de moeite om daar zelf online naar te zoeken. Dit kan eenvoudig enkele tientjes tot honderd euro of meer besparen. De Consumentenbond geeft je in 3 stappen aan hoe je zelf de juiste autobanden kunt kopen.

In 3 stappen de juiste nieuwe autobanden

    1. Controleer de code op de huidige autoband
    2. Zoek online naar goede en goedkope nieuwe autobanden
    3. Let op eventuele kleine lettertjes

De code van een band ziet eruit zoals ‘225/55 R16 95W’. Je hebt al deze gegevens nodig om de nieuwe banden te selecteren. Het eerste getal staat voor de breedte van de band, het tweede deel voor de hoogte van de ‘wang’. Het cijfer dat volgt wijst op de inchmaat voor de velgen, het laatste cijfer zegt iets over de belasting en de letter helemaal achteraan vormt de snelheidscodering voor de band.

Je kunt nieuwe autobanden kopen door online te zoeken naar tests van de verschillende banden en daar een goedkope aanbieder bij te zoeken. Let op eventuele kleine lettertjes, zodat je de zomerbanden of winterbanden op een voordelige manier kunt laten monteren. De Consumentenbond helpt je op die manier zelf nieuwe autobanden te kopen, zodat je daarmee eenvoudig goedkoper uit bent.