Politiewagen tijdens achtervolging met hoge snelheid aangereden

Een heftige achtervolging met Amerikaanse toestanden: de politie achtervolgt een zwarte Range Rover die van een afgesloten terrein na inbeslagname wordt gestolen. De politie start een grootschalige achtervolging en wordt al snel op hoge snelheid aangereden. De politie zet een blokkade neer, maar daar breekt de Range Rover dwars doorheen. Vervolgens rijdt de auto met hoge snelheid door een drukke winkelstraat in Rotterdam.

Meerdere politieauto’s proberen opnieuw een blokkade te vormen, waar de auto deze keer niet doorheen zou moeten kunnen breken. De teams stemmen hun werkwijze op elkaar af en zorgen er daarmee voor dat de auto niet verder kan. De Range Rover probeert in z’n achteruit weg te komen, maar merkt dat alle wegen zijn afgesloten.

Agenten schieten op de auto die ze achtervolgen

Zodra de auto bijna tot stilstand is gekomen besluiten de agenten erop te schieten en de bestuurder tot stoppen te dwingen. Ondertussen moet de politie nieuwsgierige omstanders op afstand houden, om hun veiligheid te kunnen garanderen. De politie zet de Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) in en vraagt daarom om een radiostilte tussen de collega’s onderling. De auto wordt onderzocht en de verdachte kan worden aangehouden. De verdachte wordt uiteindelijk veroordeeld voor een gevangenisstraf van 2 jaar voor wegens poging tot doodslag voor het inrijden op een politieauto en met geweld stelen van een Range Rover.