Cencept Kia Stonic vooraanzicht

Kia rijdt in Europa rond met een compacte cross-over

Kia voegt de laatste tijd regelmatig nieuwe modellen aan het gamma toe, waarbij de nadruk lijkt te liggen op de (compacte) cross-overs. Recent is er een nieuwe variant in dit type gespot, die zelfs in Europa z’n opwachting lijkt te maken. De auto lijkt ervoor te moeten gaan zorgen dat er een Japanse tegenhanger komt voor de Captur, de Juke en de C4 Cactus, omdat de huidige Kia Niro daar op dit moment onvoldoende voor geschikt is.

Concurrent voor de Captur, Juke en C4 Cactus

Kia wil er met een compacte cross-over in het B-segment voor zorgen dat het ook met een minder grote portemonnee mogelijk is om een ruime auto te rijden. Het moet daarmee een concurrent gaan worden voor de Renault Captur, de Nissan Juke en de Citroën C4 Cactus. Het zijn een aantal populaire modellen in Europa, waar Kia zich bij wil gaan voegen.

Kia is overigens niet de eerste die met een dergelijke auto in Europa op pad is. Eerder was het al Hyundai dat met een broertje van deze toekomstige auto rond reed. Het lijkt erop dat de auto’s binnen afzienbare tijd beschikbaar zullen zijn, mogelijk al rond de komende jaarwisseling.

Kia ‘Stonic’ (Bron: indianautosblog.com)
Nissan Juke (Bron:www.cstatic-images.com)
Renault Captur (Bron: www.autoblog.nl)
Citroën C4 Cactus (Bron: www.caranddriver.com)

Mogelijk de Kia Stonic

Hoe de nieuwe compacte cross-over van Kia zal gaan heten is officieel nog niet bekend, maar analisten speculeren over de naam Kia Stonic. Die naam werd onlangs vastgelegd in een patentaanvraag. Het platform van de auto lijkt hetzelfde te zijn als die van de Kia Rio. hoe de motoren eruit gaan zien moeten we even afwachten, maar mogelijk zal het gaat om benzinemotoren met 110 – 120pk.

Wat vind jij van een compacte cross-over van Kia in het B-segment?

Waar zou de auto voor jou vooral aan moeten voldoen?